"Велич" можна показувати тільки за допомогою військових операцій": Чого чекати Україні після інавгурації президента РФ

Дуже показовим буде наступний рік, коли в Україні пройдуть президентські та парламентські вибори.
Путін продовжить агресивну політику? Фото: ТАСС.

Президент Росії Володимир Путін не буде змінювати агресивного курсу Кремля у відношенні України після своєї інавгурації. Про це в ефірі ObozTV заявив експерт з міжнародних питань Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Агресивна політика буде продовжуватися. За допомогою газу, іншого шантажу, військовою агресією. Питання на сьогоднішній день, чи буде заморожений конфлікт на Донбасі і введена миротворча місія. Але навіть якщо він буде заморожений, Росія буде наполягати на тому, щоб зберегти там свої анклави, щоб мати важіль для тиску на Україну", - вважає експерт.

За його словами, в цьому плані дуже показовим буде наступний рік, коли в Україні пройдуть президентські та парламентські вибори. "Що стосується виборів президента в 2019 році, то Росія спробує розхитувати ситуацію за допомогою певних проросійських сил і кандидатів. Особливо на парламентських виборах. Вони будуть намагатися таким чином дестабілізувати ситуацію всередині країни і показати, що подивіться, мовляв, українці розчарувалися європейським курсом, за який стояли на Майдані. Ось вони вже голосують за сили, які виступають за примирення з Росією і т.д. Це один з напрямків їхнього плану. Дуже важливо, щоб українці розуміли це і не підігравали цьому плану", - підкреслив Мусієнко.

Крім того, не зміниться агресивна політика Москви і на інших міжнародних напрямках. "Путіну відступати нікуди, він найкраще відповідає запиту російського народу на "царя-самодержця", він розуміє, що людям імпонує та модель, яку він запропонував: "Ми великі, у нас в економіці все погано, але зате у нас є якесь там "величие". У чому показувати свою велич? Велич можна показувати тільки за допомогою військових операцій, погрожувати всьому світу, придумувати якісь загрози, яких насправді немає, розповідати, що Росії всі не дають "вставати з колін", - підсумував він.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...