Велика чистка в БПП: 15 нардепів, що не згодні з лінією Порошенка, позбавлять мандатів, названі імена

Чергового з'їзду БПП народні депутати, які вийшли з фракції, чекають зі страхом.

З'їзд БПП. Ілюстрація:infoua.org

На з'їзді БПП мандат можуть втратити понад півтора десятка нардепів. Про це пише видання Апостроф, інформують Патріоти України.

За словами депутата Сергія Березенка, швидше за все він відбудеться 23 або 26 березня.

Серед парламентаріїв, яких можуть відрахувати - Єгор Фірсов, Микола Томенко, Віктор Чумак, Дмитро Добродомов та інші. Деякі з них - це "укропівці", які залишили фракцію після конфлікту між Президентом і колишнім головою Дніпропетровської обласної держадміністрації Ігорем Коломойським. Йдеться про Андрія Денисенка, Віталія Купрія, Олександра Дубініна і Валентина Дідича.

"Теоретично, для позбавлення народного депутата повноважень у разі, якщо він не входить або залишив фракцію партії, від якої обирався до парламенту, досить відповідного рішення вищого керівного органу партії. Така норма прописана в статті 81 Конституції України.

Однак, є одна юридична проблема - в Конституції йдеться, що хоча повноваження депутата може припинити вищий керівний орган партії, але "на підставі закону". При цьому, ні в законі "Про статус народного депутата України", ні в будь-якому іншому законі не прописана процедура, за якою депутата можна позбавити мандата", - пише видання.

Чергового з'їзду БПП народні депутати, які вийшли з фракції, чекають зі страхом. Вони побоюються, що делегати з'їзду можуть проголосувати за позбавлення їх депутатських повноважень, а потім звернутися до ЦВК, яка задовольнить відповідне звернення. "Зараз вони думають: позбавляти мандата або деяких нардепів, або взагалі всіх, хто залишилив фракцію", - розповів один з депутатів, що входить до "групи ризику".

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...