Велика свиняча справа: Президент Польщі схвалив будівництво стіни на кордоні з Україною і Білоруссю

"Стіна Дуди" наразі передбачається довжиною понад 1000 км. Орієнтовна вартість будівництва може становити 100 млн злотих (близько 27 млн доларів США).
Довжина забору складе більше тисячі кілометрів

Президент Польщі Анджей Дуда підписав спецзакон про боротьбу проти африканської чуми свиней, в якому йдеться про будівництво паркану на кордоні з Україною та Білоруссю, зазначають Патріоти України.

Крім того, спецзакон вносить зміни до закону про полювання в Польщі. Йдеться про дозволи на відстріл диких кабанів на територіях, які перебувають під охороною. Для цього мисливці можуть взяти оплачувану відпустку до шести днів.

Вірус АЧС з'явився на території Польщі в лютому 2014 року і відтоді в країні зафіксовано 49 спалахів цієї хвороби і 380 випадків АЧС у диких кабанів. Найбільше випадків зафіксовано в Люблінському, Підляському і Мазовецькому воєводствах поблизу кордону з Білоруссю.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...