Великий гадюшник, але іншого немає: "Дуже багато підкилимних ігор. Потрібно знайти собі союзників, навіть серед тих, кому б ти і руки не подав", - нардеп відверто про те, як вирішуються справи у Раді

Нардеп від "Самопомочі" Олена Сотник поділилася своїми думками напередодні відкриття 5-ї сесії Верховної Ради України.

Олена Сотник. Фото: ua.112.ua.

Парламент - не простий організм і він не побудований тільки на зрозумілих правилах регламенту та етики. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила нардеп від "Самопомочі" Олена Сотник, передають Патріоти України.

"Поки ти не потрапляєш в парламент, ти до кінця не розумієш, як працює цей організм. Я, як юрист, сприймала це дуже просто. Це регламент, є правила, є зрозумілі процедури прийняття закону, що ти дотримуєшся правил, і все працює. Виявилася: зовсім інша історія. Дуже багато підкилимних ігор. Потрібно знайти собі багато союзників, навіть серед тих, кому б ти і руки не подав, для того, щоб якась ініціатива або закон пройшли. Це дуже не простий організм і він не побудований тільки на зрозумілих правилах регламенту та етики. Він побудований в чомусь на олігархічних моментах, коли тебе можуть підтримати, якщо це не перетинається з інтересами конкретних бізнес-структур або компаній. А десь тобі будуть протидіяти", - розповіла Сотник.

"Коли ми тільки прийшли в парламент, я не знала, в який бік мені розірватися, тому що скрізь є проблеми. Який закон не візьми, потрібно писати поправки, тому що вони неякісні, або лобістські. Яку сферу або напрям не візьми, скрізь треба щось міняти", - додала депутат.

За словами депутатта, скарги голові ВР щодо порушень регламенту безрезультатні.

"У мене є хороший приклад. У свій час, коли ми голосували за відставку Яценюка, у мене не спрацювала кнопка і цьому були свідки поруч. Вся "Самопоміч" проголосувала за відставку, я була першою, хто підписалася за його відставку. Для мене це був принциповий момент. І я витратила 3 місяці, щоб пройти через всі регламентні процедури у ВР, щоб подати заяву в поліцію, щоб просто порушили кримінальну справу за фактом того, що хтось має доступ, хтось може на неї впливати. Це все зайняло 3 місяці, одне питання. Коли приходиш в парламент, то думаєш, що є процедури, є доказ, все працює дуже просто, це не так", - зазначає нардеп.

Нагадаємо, Рада почне свою роботу 6 вересня, 5-го відбудеться погоджувальна рада. Парламент повинен відкрити п'яту сесію.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...