Верховна Рада прийняла закон про вибори в Кривому Розі

Нардеп Соболєв подякував депутатам за "цивілізоване рішення проблеми", але вибачитись перед охоронцями не схотів.

Депутати підтримали перевибори у Кривому Розі. Фото: скріншот з відео телеканалу "Рада".

Верховна Рада України ухвалила рішення про проведення перевиборів у Кривому Розі Дніпропетровської області. За таке рішення проголосувало 239 народних депутатів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. Напередодні, 22 грудня, депутати вирішили перенести після блокування парламентської трибуни голосування на середу. Після процедури голосування лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вимагав від нардепа від "Самопомочі" Єгора Соболєва вибачитися перед співробітниками охорони за його висловлювання на їхню адресу.

Луценко зазначив, що взяв слово саме після позитивного голосування щодо проекту закону. За його словами, Соболєв зобов'язаний принести охорони свої вибачення за свої "безпідставні і неприпустимі слова". У залі пролунали оплески, а Соболєв встав з місця і висловив бажання дати відповідь репліку.

"Це прості люди, які отримують набагато меншу зарплату і роблять свою роботу", - звернувся Луценко до Соболєва. "Потрібно знаходити силу і вміти вибачатися перед простими людьми, яких ви образили в боротьбі за Кривий Ріг", - сказав лідер фракції БПП.

У свою чергу Соболєв подякував парламенту за "цивілізоване вирішення" проблеми, яка виникла в Кривому Розі. "Вчорашні мої емоції і обурення були пов'язані з тим, що жодна частина держави не могла дати їм (людям) цивілізований і спокійний вихід (з цієї ситуації - Ред.).

Коли Соболєв спробував розповісти, що ж саме його обурило 22 грудня, в залі пролунали свист і крики. Нардеп звинуватив у скандалі "погане керування", яке й зіштовхнуло людей. "Я нікому не погрожував гранатою! Я ставлюся з великою ...", - спробував сказати Соболєв, але його голос потонув у криках "Ганьба!", які пролунали в парламенті.

"Єгор, ви можете просто вибачитися?" - звернувся спікер ВР Володимир Гройсман до нардепа. Соболєв заявив, що "ганьба була в тому, що відбулася фальсифікація, що ми два місяці не давали людям вихід".

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...