​Від Сєні з Полтораком з любов’ю: Захисники Мар'їнки і Красногорівки отримали перші бойові «тисячі» за місяці боїв

На війні не буває без героїв. «Винуватцем» щедрот Кабміну та Міноборони виявився дуже настирливий лейтенант, котрий не побоявся підняти питання перед високим, дуже тиловим і не дуже поінформованим, наче, начальством.

Цікаво, міністр оборони Полторак не доотримає так само як його солдати та офіцери на передовій?

Після багатьох місяців жорстокого протистояння з найманцями Путіна захисники Батьківщини на західних околицях Донецька вперше побачили довгообіцяну «урядову манну». 132 бійця 14 ОМБр, яка захищає Мар'їнка та Красногорівку, отримали перші 1000 гривень бойових. Про це повідомив начальник прес-служби 14 ОМБр, лейтенант Влад Якушев, повідомляють Патріоти України з посиланням на kumar.dn.ua.

Перший пакет документів пройшов усі узгодження і на рахунок бригади надійшли перші добові, обіцяні солдатам за день боїв в зоні АТО.

"Перша тисяча на картках. Це означає, що процес отримання бойової тисячі налагоджений і є надія, що найближчим часом ми отримаємо винагороду за решту боїв. Цікаво, як справи в інших бригадах, які також мали проблеми з отриманням цієї винагороди. Сподіваюся, не тільки у нас питання зрушилося з мертвої точки", - повідомив начальник прес-служби 14 ОМБр, лейтенант Влад Якушев.

Патріоти України сподіваються, що офіцер не отримає догану від свого міністра за те, що висловив від імені всіх бійців своєї частини. Адже у вояків сім’ї та діти, які не мають жебракувати поки їхні батьки б'ються з лютим ворогом, ризикуючи життям та здоров’ям. Як відомо, бійці 14 бригади дев'ятий місяць перебувають на нульовій лінії, і практично кожен день ведуть бої.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак направив комісію в розташування 14-ї та 93-ї окремих механізованих бригад Збройних сил України, повідомила прес-служба Міноборони.

Очевидно, до такої реакції пана міністра підштовхнув матеріал "Тисяча" бойових "і" агенти Кремля ", який був оприлюднений в блозі лейтенанта ЗСУ Влада Якушева.

Варто відзначити, що крім виплат "бойових" Якушев торкнувся і інших питань, які турбують воїнів на фронті. Зокрема, коли буде демобілізація і чому герої з передової мусять відшкодовувати у 10-кратному розмірі втрачені під час несення служби речі. Адже не у київській казармі, панове генерали!

Після цього Якушева запросили до Генерального штабу, щоб дати відповіді на оприлюднені питання.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...