Від такого нахабства навіть Бацька сторопів: Кремль почав інформаційні атаки на Білорусь, звинувативши Лукашенка... у війні на Донбасі

Тепер росіяни, активно нагнітаючи пропагандистську істерику, шукають привід, щоб після окупації частини України напасти і на свого давнього "союзника".

Олександр Лукашенко. Фото:ZN.ua

Кремль почав новий виток інформаційної війни проти сусідів-білорусів. На цей раз російська сторона звинувачує Лукашенка в поставках палива на схід України, без якого нібито війни взагалі не було б. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

17 лютого у Вищій школі економіки на так званому науковому семінарі на тему "Білоруська економіка: вчора, сьогодні, завтра" на фоні останніх подій заступник декана НДУ ВШЕ Андрій Суздальцев заявив, що між Москвою і Мінськом сьогодні немає довіри.

"Без підтримки Білорусії, без поставок Білоруссю в зону "АТО" дизельного палива там не було б війни. Це Лукашенко організував війну поставками свого палива туди. Це на його совісті", - заявив Суздальцев.

Примітно, що позицію цього російського "вченого" опублікували офіційні російські ЗМІ, в тому числі і кремлівський інформаційний ресурс. Це говорить про те, що подібні хамські висловлювання на адресу Білорусі санкціоновані безпосередньо вищим керівництвом РФ.

За словами того ж Суздальцева, позиція Мінська щодо Криму викликає роздратування, не дивлячись на голосування в ООН, які підтримують Росію .

"На білоруському телебаченні в студії сидить міністр інформації Лілія Ананіч. Йдеться про перепоховання похованого в Ялті білоруського поета, і Ананіч каже, що "наш поет похований на шматочку української землі". Ну і про яке союзництво можна говорити?", - обурюється російський "експерт".

Також Суздальцев пригадав білорусам, що Мінськ відразу після Євромайдану і втечі Януковича визнав уряд Турчинова.

Також він поскаржився, що після цього Україні була передана карта розміщення всіх російських військових об'єктів на білоруській території.

"Білорусія поставляла Україні вантажівки і шасі МАЗ. Є непідтверджені відомості, що білоруські підприємства в 2015 році брали участь у ремонті пошкодженої української військової техніки. Але головне полягає в тому, що дизпаливо, яким заправляється ЗСУ - це паливо білоруського походження", - звернув увагу російський противник України та Білорусі.

"Білорусія дійсно заробляє на цій війні. Українська криза була шалено вигідна для Мінська. Для Лукашенка головне питання - питання грошей. Зокрема, білоруська продукція, яка поставляється на український ринок, йде і в "ДНР", і в "ЛНР", де повно білоруських продуктів. Як і в Криму. Лукашенко заробляє гроші. і де взяти ці гроші, йому абсолютно все одно", - переконаний Суздальцев.

Таким чином можна зазначити: росіяни шукають привід, щоб після окупації частини України напасти і на Білорусь, звинувативши Лукашенка у війні на Донбасі, - хоча Москва розв'язала її сама.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...