"Відчують всі", або Як "нищівні" санкції США вдарять по росіянах

Нові санкції США проти РФ безпосередньо не зачеплять простих росіян, але так чи інакше призведуть до нового циклу економічної кризи в країні. Таку думку висловив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, повідомляють Патріоти України.

Він наголосив, що рівень доларизації російської економіки за останні 20 років дуже впав. "Треба сказати, що прості громадяни на таксі в булочну не їздять і доларами не розраховуються. Рівень доларизації російської економіки за останні два десятиліття дуже впав. Не думаю, що звичайні люди прямо відчують на собі такі заборони з боку США, адже міняти долари в обмінниках можна буде, як і раніше. Думаю, багато хто, незважаючи на те, що в сенсі заощадження грошей євро більш вигідний, залишаться з доларом", - пояснив він.

Водночас він вважає, що нові санкції США в будь-якому випадку приведуть до певної хвилі невизначеності всередині країни. "Однак нова хвиля невизначеності, ускладнення механізму міжнародних платежів безумовно призведе до подорожчання банківських операцій, неможливості для багатьох підприємств кредитуватися, а значить - до нового циклу економічної кризи. І ось це відчують уже всі громадяни", - заключив він.

Нагадаємо, на початку серпня шість сенаторів з Республіканської і Демократичної партій США представили проект закону про посилення економічного, політичного і дипломатичного тиску на Російську Федерацію шляхом введення санкцій.

"Наша мета полягає в тому, щоб змінити статус-кво і ввести нищівні санкції та інші заходи проти путінської Росії до того часу, поки він не припинить і не перестане втручатися у виборчий процес США, не зупинить кібератаки на інфраструктуру США, поки Росія не вийде з території України і не припинить всі зусилля щодо створення безладу в Сирії", - пояснив сенатор-республіканець Ліндсі Грем. 8 серпня в Держдепартаменті США заявили, що новий пакет обмежувальних заходів відносно Росії набуде чинності 22 серпня.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...