Не без Гюлена: Відео з WhatsApp проливає світло на заколот у Турції, - ЗМІ

З листування стали відомі імена заколотників і план путча.

Військові під час заколоту. Фото unian.net

У мережі з'явилося відео, де видно листування одного із офіцерів-заколотників у Турції. У повідомленнях йдеться про організаторів та учасників спроби путча, повідомляють Патріоти України.

Також відомо, що військовим віддавали наказ відкривати вогонь у будь-якому випадку супротиву їхнім діям. Щодо плану путча, заколотники обговорювали напад на телестудії TRT та CNN Turk. Ймовірно, учасники заколоту належать до організації Гюлена.

Нагадаємо, що озброєний переворот почався в Турції 15 червня, коли група військових оголосила, що перебирає на себе обов'язки управління країною аби забезпечити контроль над виконанням конституційних прав громадян.

"Правова ситуація така": Шольц розповів, за яких умов українці зможуть лишатися в Німеччині

неділя, 12 травень 2024, 9:55

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українці з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатися в країні. Про це він сказав під час виступу на заході групи газет RND, повідомляє DW. . "Правова ситуація така, що проживання тут не ставиться під...

Підіграє Кремлю? Сі Цзіньпін під час візиту до Європи намагався нацькувати ЄС на США, - Bloomberg

неділя, 12 травень 2024, 9:52

Лідер Китаю Сі Цзіньпін під час свого візиту до Європи намагався розколоти континент і вбити клин між США та ЄС.Видання вказує, що візит Сі Цзіньпіна до Франції мало що йому приніс, проте більш продуктивними виявилися його візити до Сербії та Угорщини...