Відкрити карти, або Як уряд Британії "викручує руки" Абрамовичу: Російському мільярдеру готують пропозицію, від котрої важко відмовитися

Висилка з "тихої гавані" Сполученого Королівства обіцяє "ефект доміно" - з арештами активів, судовими переслідуваннями і перспективою надовго сісти за грати в цивілізованій країні або повернутись в обійми "Путіна".

Романа Абрамович. Фото: Тheguardian

Влада Великобританії може попросити російського олігарха Романа Абрамовича розкрити джерело його величезного статку перш, ніж ухвалить рішення про продовження його британської візи, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

За інформацією видання, заявка Абрамовича на отримання візи все ще розглядається. У канцелярії Даунінг-стріт, 10, відзначили, що хоча коментарів з приводу окремих випадків вони не дають, проте було б «логічно» припустити, що деякі багаті підприємці, які подали заяву на візу, можуть її не одержати, йдеться в матеріалі .

«В даний час ми знову вивчаємо, як працює система, і проводимо подальші перевірки інвесторів, які прибули в королівство на цих умовах до введення реформ», - заявив представник канцелярії британського прем'єра.

У канцелярії прем'єра підтвердили, що розглядаються обставини перебування в Сполученому Королівстві осіб, які отримали візу як інвестори. Її отримувач зобов'язаний інвестувати £ 2 млн. в британську економіку. Це дозволяє йому перебувати на Британських островах протягом 40 місяців.

Зміни, внесені в законодавство в 2015 році, означають, що Абрамович зіткнеться з більш жорстким розглядом своєї заявки на візу, яку він повинен подавати за межами королівства. Причому документи можуть бути відхилені, якщо влада визнає, що заявник не контролює засоби, або вони були отримані незаконно, або що наявність візи не сприятиме суспільному благу, вказує видання.

Як наголошується, в даний час подібна віза є у 700 росіян.

Опублікував: Інна Мартинчук

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...