Відлік часу пішов: Порошенко розпустить Раду, якщо на тижні не буде Кабміну, - БПП

Врегулювання політичної кризи - це питання днів і годин, зазначив представник президента у ВР.

Петро Порошенко. Фото:112.ua

Президент України Петро Порошенко розпустить парламент, якщо цього тижня не буде сформовано коаліцію та новий Кабінет Міністрів. Про це на погоджувальній раді повідомив представник Порошенка у ВРУ Степан Кубів, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо TV.

"Врегулювання політичної кризи - це питання днів і годин. Президент України Петро Порошенко зазначив, що вже цього тижня роботи парламенту маємо отримати новий уряд, нову коаліцію, які будуть орієнтовані на проведення реформ, імплементацію угоди про асоціацію з ЄС, співпрацю з Міжнародним валютним фондом, боротьбу з корупцією, в іншому разі парламент буде розпущено", - заявив Кубів.

Він також зазначив, що президент України наполягає на прискореному розгляді Верховною Радою судової реформи, яка, зокрема, передбачатиме зняття суддівського імунітету та внесення змін до Конституції України.

За словами Кубіва, Порошенко також наполягає на проведенні конституційних змін, пов'язаних із децентралізацією, ухваленні п'ятирічної програми бюджетної політики та незмінного податкового законодавства.

"Сіра зона" збільшилась: Голова ОВА розповів, що відбувається на Харківщині

неділя, 12 травень 2024, 18:14

У Харківській області збільшилась як "сіра зона", так і кількість населених пунктів, де точаться бої. Про це розповів очільник ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону в неділю, 12 травня, передають Патріоти України. "Ворог продовжує свої намагання прос...

Окупанти у Красногорівці потрапили в оточення: Російські штурмовики залишились без підвозу боєприпасів та решти необхідного для виживання, - ОСУВ "Хортиця"

неділя, 12 травень 2024, 17:49

У Красногорівці Донецької області росіяни заховалися у залишках вогнетривкого заводу, вони відрізані від постачання боєкомплекту та підтримки бронетехніки. Місто контролюється захисниками 59 окремої механізованої бригади . Про це повідомив у коментарі...