Відлік пішов: У РФ порахували, коли економіка України обійде російську

Головний економіст російського "Внєшекономбанку" Андрій Клепач прогнозує Росії економічне зростання на рівні... нуля, а в кращому випадку - 2-2,5%.

Єврокомісія очікує затяжну і глибоку рецесію в Росії через зниження цін на нафту, міжнародних санкцій і структурних проблем. Іллюстрація: finance.obozrevatel.com.

Темпи зростання української економіки через кілька років можуть обійти показники Росії. Про це заявив головний економіст російського "Внєшекономбанку" Андрій Клепач, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У нас є конкурентоспроможна продукція. Але є фінальний результат - економічний спад. Потрібні деякі амортизатори - а їх майже немає. Всі країни, тепер навіть Європа, ростуть швидше, а точніше, ростуть на відміну від нас", - заявив економіст.

За його словами, якщо не міняти підходів до економічної політики Росії, то в 2017 році зростання складе близько нуля, а в кращому випадку - 2-2,5%. Клепач підкреслив, що це значно нижче, ніж очікувані темпи зростання економіки США, Європи.

"Це програш практично всім. Не виключаю, що через рік-два навіть Україна, яка зараз перебуває в найгіршому становищі серед європейських країн, обжене нас", - зазначив він.

Нагадаємо, Єврокомісія очікує затяжну і глибоку рецесію в Росії через зниження цін на нафту, міжнародних санкцій і структурних проблем.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...