"Відмінно": Абромавічус похвалив Раду за антиросійський приватизаційний закон

Документом заборонено участь в українській приватизації компаній з Росії.

У приавтизації великих державних підприємств не зможуть брати участь компанії з РФ. Ілюстрація:www.dw.com

Верховна рада 16 лютого ухвалила закон, який дозволить Кабміну почати приватизацію великих державних підприємств, що викликало бурхливу радість у недавно подав у відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. За прийняття в цілому законопроекту № 2319а-д проголосувало 252 народних депутата, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Документ був розроблений депутатами замість аналогічного законопроекту № 2319а, створеного Кабінетом міністрів. Депутат Юрій Левченко (позафракційний) під час обговорення законопроекту в сесійній залі запропонував не тільки не скасовувати попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства, що приватизується, а й збільшити такий пакет до 25% акцій і продавати його якщо не на українській біржі, то на закордонній. Але депутати не підтримали поправки Левченка.

Новий законопроект, як і попередній, скасовує обов'язковий попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства до початку проведення конкурсу, а також забороняє брати участь у приватизації резидентам держави-агресора. Таким чином, документом заборонено участь в українській приватизації компаній з Росії.

Слід зазначити, що Рада намагалася прийняти цей законопроект з листопада 2015 року.

"Відмінно! Рада таки прийняла законопроект № 2319 про приватизацію. По-іншому корупцію в державних компаніях не перемогти!" - прокоментував новину Абромавічус у своєму Twitter.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...