Відновити колишню славу: В Одесі формується козачий батальйон ЗСУ

Планується, що підрозділ буде нести службу з охорони державного кордону.

Ілюстрація: ЖЖ

Невдовзі у складі Збройних сил України з'являться козачі підрозділи. Зокрема, уже затверджено рішення про створення першого подібного батальйону. Він буде складатися з контрактників, а набір уже відкрито в Одесі, повідомляють Патріоти України.

Кожен бажаючий вступити на службу в батальйон може подавати заявку в телефонному режимі. Передбачається, що спершу строк контракту становитиме шість місяців. Боєць добровольчого батальйону «Донбас» Олександр Шипілов розповів: «Батальйон буде формуватися на базі одного із облвійськоматів. Можливо, одеського. У подальшому ми будемо приписані до однієї з бригад на півдні України. Планується, що підрозділ буде нести службу з охорони державного кордону».

Звернення із закликом вступати в батальйон підписали член «Ради громадської безпеки» Юрій Козаріз і «самооборонець» Руслан Форостяк. Вони, зокрема, передбачають, що в зв'язку з цим будуть внесені зміни в статути ЗСУ і буде запроваджена виборність молодших командирів. За їхніми словами, Міністерство оборони і Генштаб «зацікавилися цією ідеєю», але остаточного рішення про створення конкретного підрозділу поки що не прийнято. При цьому добровольців вони набирають.

Коментуючи це повідомлення у соціальній мережі один із активістів написав: «Армія, яку 22 роки посилено розвалювали, розкрадали і знищували, дійсно не може за пару років стати ідеальною. Тому створення добровольчих підрозділів, перш за все - територіальних, може стати виходом, поки армія зміцніє».

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...