Відомий російський політолог оцінив, які шанси ще лишились у Путіна провести ЧС-2018 по футболу

Якщо ФІФА буде переносити чемпіонат, вона зіткнеться з величезною кількістю позовів, фінансових проблем, а головне – поставить під сумнів власну незалежність від політиків.

Станіслав Бєлковський. Фото: Гордон.

На сьогодні більше ймовірності, що фінальний турнір чемпіонату світу з футболу 2018 року відбудеться в Росії. Про це в авторській програмі Дмитра Гордона на телеканалі "112 Україна" сказав російський політолог і політтехнолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

"Ми повинні розуміти, як ухвалюють такого типу рішення. ФІФА формально і політично незалежна від політичної влади, так було десятиліттями. Крім того, керівництво ФІФА достатньою мірою корумповане Росією. Коли йшов у відставку колишній голова цієї організації Зепп Блаттер, здавалося, що щось зміниться, але на зміну йому прийшла людина із тієї самої керівної команди міжнародного футболу Джанні Інфантіно, колишній директор-розпорядник УЄФА", – підкреслив політолог.

На його думку, щоб такий великий турнір перенесли в іншу країну, має статися щось екстраординарне. "Отруєння Скрипаля (колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля 4 березня було отруєно в британському Солсбері. – ред.) поклало початок якомусь новому етапу в системі протиріч між Росією і Заходом, тому зарікатися від того, що чемпіонат світу ФІФА перенесе, не став би. До того ж Великобританія готова до його проведення, уся структура там існує. Але головні заходи були спочатку заточені під Росію, квитки вже продано, і якщо ФІФА буде переносити чемпіонат, вона зіткнеться з величезною кількістю позовів, фінансових проблем, а головне – поставить під сумнів власну незалежність від політиків", – заявив Бєлковський.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...