Відплата неминуча: Bellingcat назвав імена російських військових, які збили малайзійський «Боїнг»

Експертно-журналістська група змогла скоротити список російських військових, підозрюваних у причетності до краху малайзійського "Боїнга" до 20 осіб. Крім командира бригади до нього увійшло ще 10 офіцерів та рядові та сержанти з необхідним досвідом.
Один з підозрюваних у знищенні MH17

Експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, звузила список причетних до катастрофи рейсу MH17 на території України в липні 2014 року. Про це в інтерв'ю NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс, повідомляє російський телеканал "Дождь", зазначають Патріоти України.

Доповідь, в якій містяться імена і фотографії російських військових, які, на думку групи, причетні до краху MH17, два тижні тому була надана голландській прокуратурі. Таким чином необхідну інформацію отримає слідча група, яка займається пошуком винних в аварії рейсу Малайзійських авіаліній.

NOS повідомляє, що Bellingcat працює з розслідувальної групою, куди входять представники Голландії, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.

У минулому році учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до краху MH17 причетний батальйон 53-ї системи повітряної захисту з Курська. Один з них — Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які перебували в "Буку" в день аварії літака.

У розслідуванні йдеться і про "дуже досвідчених солдатів", які вміють керувати установкою. 13 жовтня був опублікований текст доповіді Міжнародної комісії про катастрофу " Боїнга".

У ньому говорилося, що рейс MH17 був збитий ракетою з "Бука" серії 9М38 з бойовою частиною 9М314М. Катастрофа Boeing 777 сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб — всі, хто знаходився на борту.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...