Відповідь на "масові чистки" в Туреччині: WikiLeaks оголосила про публікацію майже 300 тисяч листів партії Ердогана

Матеріал був отриманий за тиждень до спроби військового перевороту в Туреччині, яка сталася в ніч на 16 липня.

Число звільнених за путч в Туреччині вражає уяву. Фото: islamnews.ru.

Сайт організації WikiLeaks оголосив про публікацію першої партії електронних листів правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку (ПСР). Загалом у публічний доступ викладено 294 548 листів із 762 електронних поштових скриньок на основному партійному домені akparti.org.tr, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Найсвіжіший лист було відправлено 6 липня 2016 року, найстаріший був написаний у 2010 році. При цьому WikiLeaks пояснює, що цей домен використовується здебільшого для листування з міжнародних справ, а не з «найчутливіших» внутрішніх питань.

У повідомленні також йдеться, що матеріал був отриманий за тиждень до спроби військового перевороту в Туреччині, яка сталася в ніч на 16 липня.

Листування було опубліковане раніше від запланованого терміну у відповідь на чистки у держструктурах Туреччини, які розпочалися одразу ж після придушення заколоту.

Партія справедливості і розвитку була заснована нинішнім президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, очолює партію чинний прем'єр-міністр Біналі Йилдирим.

Нагадаємо, збройний заколот почався в Туреччині ввечері 15 липня. Група військових заявила, що бере управління країною в свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. На ранок турецькому уряду вдалося повністю відновити контроль над ситуацією в країні.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, у Туреччині звільнили більше 49 тисяч державних службовців, які були звинувачені у зв'язках з організаторами невдалого військового перевороту.



Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Почнуться бунти? У разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема, - The Sunday Times

понеділок, 29 квітень 2024, 10:43

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Про це йдеться у статті The Sunday Times, передають Патріоти Украї...