Відповість за Савченко: Пайфер запропонував ввести санкції нового рівня проти Росії

Причому нові санкції слід відокремити від вже існуючих обмежень, вважає дипломат.

Стівен Пайфер. Фото:www.day.kiev.ua

Відносно Росії Заходу потрібно ввести санкції за незаконний суд над українською льотчицею Надією Савченко, причому їх слід відокремити від вже існуючих обмежень. Про це 10 березня заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Я б підтримав нові санкції, але тільки якщо б вони були ясно відокремлені від існуючих санкцій (введених через ситуацію в Україні - ред.)", - сказав дипломат.

"Але в той же час я б почекав і подивився, що станеться після того, як суд винесе свій вердикт, який, без сумніву, буде обвинувальним", - додав він.

За словами Пайфера, "якщо будуть вводитися нові санкції, дуже важливо, щоб вони були ясно відокремлені від вже існуючих санкцій стосовно Росії, введених в зв'язку з незаконною анексією Криму та її агресією на сході України".

"У кожному разі, якщо мається на увазі, що за допомогою санкцій треба досягти бажаної мети, важливо, щоб російське керівництво чітко розуміло умови, при яких вони будуть зняті. Якщо санкції будуть змішані, то навряд чи вони спрацюють", - сказав експерт.

Він підкреслив, що не можна допустити "плутанини з приводу того, що саме Росія повинна зробити для зняття санкцій".

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...