Відсіч агресору: У Чехії відкриють Центр боротьби з кремлівською інтернет-пропагандою

Штат Центру налічуватиме 20 співробітників, підлеглих Міністерству внутрішніх справ Чехії.

Прага. Ілюстрація:cz1.ua

У чеській столиці - Празі з 1 січня 2017 року почне роботу Центр боротьби з тероризмом і гібридними загрозами (CTHH). Про це пише Deutsche Welle, інформують Патріоти України.

Штат Центру налічуватиме 20 співробітників, підлеглих Міністерству внутрішніх справ Чехії. Завдання організації полягає в спостереженні за підозрілими публікаціями в інтернеті і викриття фейкових новин.

Міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованєц очікує, що співробітники центру вже через кілька хвилин після появи фейків в інтернеті зможуть повідомити про дезінформацію і внести необхідні уточнення.

Як повідомляється, завданням Центру буде також боротьба проти "пропаганди зовнішніх сил". Спостерігачі празького аналітичного центру Європейські цінності раніше попереджали зростанні впливу ЗМІ, підконтрольних російському державі.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...