Відставка Абромавічуса: У мережі опублікували скандальну переписку, через яку міністр вирішив піти

Кононенко домагався призначення Андрія Пасішника, листування з яким оприлюднено, на посаду заступника Абромавічуса заради контролю над державною компанією "Укргазвидобування".

Айварас Абромавічус подав у відставку після переписки з Андрієм Пасішником. Ілюстрація:4esno.com.ua

Народний депутат і журналіст Сергій Лещенко опублікував скандальне листування глави МЕРТ України Айвараса Абромавічуса і виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, яке стало приводом для заяви міністра у відставку. Нардеп опублікував скріншот листування у Viber в Українській правді, передають Патріоти України.

На скріншоті, який опублікував нардеп, видно, що Пасішник заявив, що його просуває на посаду в Кабінет міністрів Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка".

"Мене запросив до себе Кононенко. Сказав, що з прем'єром вони узгодили", - йдеться в листуванні.

За словами Лещенка, Кононенко домагався призначення Пасішника на посаду заступника Абромавічуса заради контролю над державною компанією "Укргазвидобування".

"Контроль над оперативним управлінням державної "Укргазвидобування" є запорукою заробітку для цих депутатів. Часто газ зі свердловин, який витягується за договорами спільної діяльності, продається не за ринковими цінами, а своїм же прокладкам за заниженими.

Тим самим держава в особі ДК "Укргазвидобування" втрачає гроші. Не платиться рента, ховається інформація про сплачені податки, що вже лягло в основу одного з кримінальних проваджень Національного антикорупційного бюро", - пише журналіст.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...