"Війна на Донбасі для Путіна важча, ніж для Порошенка. Україні слід бути готовою до ескалації з боку РФ" - дипломат США

Колишній посол також підкреслив, що сприятливі умови для російської агресії створювала "сліпота" Заходу, але зараз ситуація змінюється.

Джон Гербст. Фото:Гордон

Україна повинна бути готовою до можливої ескалації конфлікту на Донбасі з боку Росії. Про це заявив на брифінгу в Харкові директор Євразійського центру імені Діну Патричі "Атлантична рада", екс-посол США в Україні Джон Гербст, повідомляють Патріоти України з посиланням на Дзеркало тижня.

За його словами, для України "дуже важливо" бути готовою до ескалації на Сході і при необхідності захищатися. "Війна на Донбасі для Путіна важча, ніж для Порошенка. Росія – велика країна, у неї більш потужна військова машина в порівнянні з Україною. Але це кремлівська, а не російська війна", – сказав він.

"Російські люди не хочуть воювати в Україні. Кремль веде війну, не інформуючи свій народ. І Путін приховує втрати свого народу...", – сказав колишній посол.

Він також додав, що з боку України "це війна українського народу", який захищає свою Батьківщину і свою територіальну цілісність.

"Народ розуміє, що повинен захищатися. Це величезна перевага для України і для Порошенка. Тому, на мій погляд, колись у майбутньому, не знаю точно коли, але Кремль вирішить забрати свої війська, забрати своїх диверсантів з Донбасу", – зазначив Гербст.

Американський дипломат також підкреслив, що сприятливі умови для російської агресії створювала "сліпота" Заходу, але зараз ситуація змінюється.

"Ми були сліпі після Грузії, ми були сліпі після Криму. Але ми почали мало-помалу відкривати очі на Донбасі. Наша підтримка для України 4 роки тому – це була ганьба... Сьогодні ми ще не там, де повинні бути, але вже набагато ближче... Впливові люди в Росії зараз страждають від санкцій. І вони розуміють, що це – наслідок незаконної агресії Росії проти України", – заявив Гербст.

Він також припустив, що, можливо, "через півтора року, може, років через 10", Кремль усвідомить помилку і забере свої війська.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....