Війна в Нагірному Карабасі: Єреван відкинув мирні заяви Баку

Офіційна влада Вірменії назвала заяву Азербайджану інформаційною пасткою.

Єреван відкинув мирні заяви Баку. Фотоілюстрація: dokwar.ru.

Міноборони Вірменії спростувало заяву Азербайджану про припинення бойових дій в районі Нагорного Карабаху. "Заява Азербайджану - інформаційна пастка. Це заява не означає припинення бойових дій", - написав у своєму Facebook спікер військового відомства Вірменії Арцрун Ованнісян, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Раніше Міністерство оборони Азербайджану 3 квітня виступило із заявою про відмову від бойових дій в Нагірному Карабасі.

У той же час ЗС Азербайджану готові на відновлення наступальних операцій, якщо Вірменія "не залишить своїх провокаційних дій і продовжить обстріли житлових пунктів та бойових позицій".

Нагадаємо, в ніч на 2 квітня на карабасько-азербайджанській лінії зіткнення почалися активні збройні сутички. У Вірменії і в Нагірному Карабасі звинуватили збройні сили Азербайджану в наступі на південному, південно-східному і північно-східному напрямках лінії зіткнення.

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про загибель 12 азербайджанських військовослужбовців в результаті збройних зіткнень між Азербайджаном і Вірменією в зоні Нагірного Карабаху.

Президент Вірменії Серж Саргсян заявив про загибель 18 військових в Нагірному Карабасі, ще 35 отримали поранення.

Нагадаємо, збройний конфлікт між Азербайджаном та Вірменією за контроль над Нагірним Карабахом (Арцахом) триває з перемінною інтенсивністю з 1991 року. За час конфлікту загинули близько 30 тисяч людей.

Найгостріша фаза конфлікту була припинена у 1994 році підписанням Бішкекського протоколу про перемир'я між Азербайджаном і невизнаною Нагірно-Карабахською республікою. З точки зору міжнародного права, конфлікт є прикладом протиріч між фундаментальними принципами формування міжнародних відносин: принцип територіальної цілісності (Нагірний Карабах є суверенною територією Азербайджану) з одного боку, і правом народу на самовизначення (більшу частину населення Карабаху складають етнічні вірмени) - з іншого.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...