Війна за спірні території: Політолог про те, що чекає Узбекистан після смерті Карімова

Найвразливіше місце для цього - Ферганська долина, яку розділено між Узбекистаном, Киргизстаном і Таджикистаном. А це вже вузол проблем потенційно співмірний з сирійським, вважає Володимир Горбач.

Іслам Карімов. Фото:www.kp.ru

Автократичний режим в Узбекистані, створений Ісламом Карімовим, був дієвим, коли правив країною 26 років саме він, але після його смерті ситуація погіршиться по максимуму і дуже ймовірно, що почнеться війна за території. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Як стало відомо зі ЗМІ, в Ташкенті в лікарні помер незмінний глава Узбекистану Іслам Карімов. Причиною смерті став інсульт. Однак, незважаючи на масу тверджень про смерть президента, офіційно цей факт ще не підтверджено.

На думку політичного аналітика Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимира Горбача, найближчим часом почнуться бойові дії в Ферганській долині, яка є найбільш вразливим місцем у всьому Узбекистані. Долина розділена між трьома країнами - Узбекистаном, Киргизстаном і Таджикистаном.

"А це вузол проблем, який потенційно можна порівняти з сирійським. В минулому році російський агресор перемкнув увагу на Сирію, а в цьому може відволіктися на Центральну Азію. Це втягує в геополітичну гру Китай, який відчуває загрозу для проекту Нового Шовкового шляху з боку уйгурів- мусульман, що може привести до війни РФ з КНР. Тож чекаємо на зіткнення Росії вже з Китаєм. І випробування ефективності ШОС", - пише Горбач на своїй сторінці в Facebook.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...