Війська підняти по тривозі, танки на вулицях та ВПС у повітрі: Прем'єр-міністр Туреччини заявив про спробу військового перевороту (оновлюється)

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив про спробу військового перевороту в країні. При цьому він запевнив, що демократії нічого не загрожує. Разом з тим військові повідомили про повалення існуючого режиму та арешт керівництва держави.

Біналі Їлдирим

У Стамбулі закрили рух через обидва мости через Босфорську протоку, з азіатської в європейську частину міста, передають світові інформагенства, зазначають Патріоти України. За інформацією телеканалу Habertürk, рішення закрити мости було частиною плану з посилення заходів безпеки в країні. Канал також повідомляє, що по мостах після закриття проїжджали танки.

За словами глави уряду, група військових спробувала скинути уряд. Сили безпеки країни отримали наказ вжити всіх необхідних заходів, уточнив перший міністр Ердогана. «Деякі люди незаконно зробили незаконні дії за межами своїх повноважень», - сказав Біналі Їлдирим. Він також додав, що ті, хто намагався вчинити військовий переворот, заплатять це найвищу ціну. За його словами, обраний народом уряд контролює ситуацію. Як передає Al Jazeera, прем'єр сказав, що в здійсненні військового перевороту беруть участь кілька генералів. Турецький чиновник на умовах анонімності розповів, що військові частини були розгорнуті також в інших містах Туреччини, але не уточнив, в яких саме.

В Анкарі чутна стрілянина, над містом літають винищувачі і вертольоти. Повідомляється, що в столиці військовий вертоліт відкрив вогонь в районі будівлі національної розвідслужби. В країні заблокували доступ до соціальних мереж Facebook, Twitter і Youtube.

Всупереч заявам Біналі Їлдирима, є вже й повідомлення, що генштаб збройних сил республіки оголосив про прихід до влади. Повідомляється про арешт заколотниками вірного Ердогану голови генштабу Хулуси Акара і начебто самого Ердогана, за іншими даними він у безпеці. Сам президент не дає про себе знати.

Турецькі військові вже заявили про захоплення влади в країні і відсторонення чинного уряду. У їх заяві йдеться, головним пріоритетом повинно залишатися верховенство закону і пообіцяли виконати всі міжнародні зобов'язання. З'явилася інформація про захоплення президентського палацу.

Чекаємо на подробиці, спростування або підтвердження факту перевороту.

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...