Військові у захваті: Нацгвардія отримала п‘ять надсучасних пікапів від Міноборони США

І це не не перша матеріально-технічна допомога НГУ для реагування на загрози, що виникають.

На зустрічі. Фото: ЖЖ

Національна гвардія України отримала п‘ять пікапів від Міністерства оборони Сполучених Штатів. Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацгвардії, передають Патріоти України.

"Агентство із зменшення загрози Міністерства оборони США через посередництво каліфорнійської фірми Parsons Government Services передало 5 одиниць автомобілів Ford Ranger Truck Національній гвардії України", - йдеться у повідомленні.

У Нацгвардії уточнили, що у межах багатовекторної міжнародної співпраці із забезпечення глобальної безпеки це не перша матеріально-технічна допомога НГУ для реагування на загрози, що виникають. Раніше зазначене агентство вже надавало броньовані автівки "Козак" та МАЗи.

Також повідомляється, що приватне акціонерне товариство "Науково-виробниче об'єднання "Практика"" доукомплектувало пікапи GPS-навігаторами, відеореєстраторами, антенами для рацій.

"Машини шикарні: швидкі, мобільні. Сучасні дизелі. Їх можна використовувати для переміщення груп із кількох осіб, перевезення невеликого вантажу. Ті, хто їх отримає, – думаю, будуть у захваті", – вважає старший лейтенант Андрій Білошниченко.

В свою чергу представник підприємства Parsons Телл Бреннон додав, що ці авто та ще вісім мікроавтобусів Ford Transit Нацгвардії передаються для підтримки дій зі скорочення загроз.

Повідомляється, що мікроавтобуси вже переобладнуються під конкретні потреби, згідно зі специфікою виконання завдань з оборони та охорони.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...