Військові злочини Кремля: У Євросоюзі прокоментували дії РФ у Сирії

У зверненні до Кремля Брюссель вказав на його можливість вплинути на політичне вирішення конфлікту. Росію попросили зробити так, щоб режим Асада припинив бомбардування міста.

Наслідки бомбардування Алеппо. Ілюстрація:ipress.ua

Європейський союз припустив, що дії Росії в сирійському Алеппо є воєнними злочинами. Як повідомляється у висновках Ради ЄС за результатами наради, після початку наступу режиму президента Башара Асада і Росії, інтенсивність бомбардувань непропорційно збільшилася, що призвело до атак по лікарням, школам та об'єктів інфраструктури. Про це пише Новое время, передають Патріоти України.

"Також використання бочкових і касетних бомб, хімічного зброю викликали катастрофічну ескалацію конфлікту і призвели до збільшення жертв серед мирного населення, в тому числі жінок і дітей і можуть бути віднесені до військових злочинів", – йдеться в документі.

Зазначається, що у зверненні до Кремля Брюссель вказав на його можливість вплинути на політичне вирішення конфлікту. Росію попросили зробити так, щоб режим Асада припинив бомбардування міста.

Варто зазначити, що про санкції проти РФ в документі нічого не говориться, але можуть бути обмежувальні заходи щодо сирійських громадян і компаній.

Перед засіданням глав зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС багато висловилися проти можливих нових санкцій щодо Росії, але француз Жан-Марк Еро вказував на необхідність надання тиску.

Кореспондент Wall Street Journal в Брюсселі Лоуренс Норман зауважив, що підсумковий документ обговорювався протягом п'яти днів. За його оцінкою, основним відповідальним за ситуацію ЄС вважає президента Асада.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...