Військовий експерт розповів, скільки відсотків населення "ЛДНР" підтримує терористів

На окупованому Донбасі 25-30% - патріоти України, але велика частина населення окупованих територій - це "болото", яке в силу української інформаційної пасивності більше співчуває якраз ватному руху.

30-35% населення підтримує сепаратистський рух. Фото: Фейсбук.За останніми даними групи "Інформаційний опір", активних прихильників проекту "Новоросія" або людей із проросійськими поглядами на окупованих територіях Донбасу - всього близько 30-35%. Про це розповів військовий журналіст, координатор "Інформаційного опору" Костянтин Машовець в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За його словами, ще близько 40% - їм співчуваючі, ті, хто, скоріше, за Росію.

"Ну і є певний проукраїнський патріотичний прошарок - близько 25-30%. Те, про що я говорю, - це враження наших інсайдерів. Є активний прошарок у 30-35% на Донбасі, що є носієм проросійських поглядів і працює на користь агресора. Ці люди, як правило, пов'язані з участю у становленні цієї квазідержави: вони задіяні в "органах влади" цих бандустанов або безпосередньо пов'язані (самі або через родичів) із так званими військовими формуваннями. Ці 30-35% безпосередньо мають відношення до цього сепаратистського руху" - додав експерт.

Водночас Машовець зазначає, що велика частина населення окупованих територій - це "болото", яке в силу української інформаційної пасивності більше співчуває якраз ватному руху.

"За великим рахунком, цим людям все одно, яка влада, якого кольору прапор висить над міськрадою. Їм плювати. На даний момент вони більше співчувають сепаратистам виключно тому, що ті захопили владу, контролюють територію і ведуть агресивну інформаційну політику на цих територіях. Це єдина причина підтримки. Якщо завтра над цими територіями відновиться українська юрисдикція і туди прийдуть українські війська й органи влади України, ці люди не перестануть бути болотом. Але співчувати вони будуть уже української владі", - розповів Машовець.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...