Військовий переворот в Туреччині: Сотні заколотників, які блокували Босфор, здалися владі (відео)

Повстанці масово здають зброю, затримано вже понад 700 осіб.

Скріншот

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про спробу військового перевороту в країні. За його словами, група військових спробувала скинути уряд. "Деякі люди незаконно здійснили незаконні дії за межами своїх повноважень", - сказав Йилдирим. Сили безпеки країни отримали наказ вжити всі необхідні заходи, повідомляють Патріоти України.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган, який перебував за межами країни в режимі відеоконференції закликав прихильників виходити на вулиці і боротися з бунтівниками. На його заклик відгукнулися тисячі жителів Туреччини, які мітингували на вулицях і площах. Були сутички на вулицях. За попередніми даними в результаті нічних подій у Туреччині загинули 60 осіб і близько 100 отримали поранення. Зокрема, був убитий соратник Ердогана та його 16-річний син. Були вибухи, стрілянина, захоплення будівель та приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий переворот в Туреччині, пряма трансляція: На парламент скинули бомбу, військовий штаб атакують з вертольотів (фото, відео)

Зараз повстанці масово здають зброю, затримано вже понад 700 осіб. Ердоган повернувся в країну і громадян вірних уряду не йти з вулиць. Бунтівників він назвав зрадниками Батьківщини, а також пообіцяв, що вони заплатять високу ціну.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...