"Вілкулу святкувати зарано": у БПП розповіли про вибори мера у Кривому Розі

Минулого разу у Верховній Раді не вистачило голосів, але питання гарантовано обіцяють вирішити у найближчому майбутньому.

Юрій Вілкул. Фото: 24inform.net.

Верховна Рада повернеться до розгляду законопроекту про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року протягом наступного пленарного тижня - 22-25 грудня, і депутатам вистачить голосів, щоб його ухвалити. Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

"Коли цей законопроект голосували, не дала голосу фракція Олега Ляшка ... Але я впевнений, що на наступному тижні знову буде винесено цей законопроект, і впевнений, що ми знайдемо голоси. Це рішення політичне, але я впевнений, що ми його приймемо" , - заявив Кононенко.

Він уточнив, що наступний пленарний тиждень відбудеться 22-25 грудня, а наступного календарного тижня позачергових засідань не буде, хоча раніше обговорювалася можливість проведення такого 17 грудня. Він також висловив упевненість, що 22-25 грудня буде винесений на голосування питання дострокового припинення депутатських повноважень обраних мерами Владислава Атрошенка та Бориса Філатова (позафракційні, обрані мерами Чернігова та Дніпропетровська), а також складення повноважень Злати Огневич (фракція "Радикальної партії"), Миколи Мартиненка (фракція "Народний фронт") і виключеного з БПП Олега Барни.

Нагадаємо, 7 грудня Криворізька міська виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори міського голови у зв’язку з чисельними порушеннями при голосуванні і навмисним зривом перерахунку голосів. 10 грудня Верховна Рада не змогла визначитися щодо питання проведення позачергових виборів 27 березня 2016 року: кількаразове сигнальне голосування за законопроект №3613 засвідчило відсутність достатньої кількості голосів. При цьому ВР відмовилася взяти до відома звіт тимчасової спеціальної комісії з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах мера Кривого Рогу.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...