VIP з Нових Петрівців: Яценюк оточив себе охороною в супер-кортежі (фото)

Журналісти підрахували, що чотири автівки в кортежі екс-прем'єра потягнуть на 9 млн грн в цілому.

Арсеній Яценюк. Фото:rian.com.ua

Український політичний і державний діяч, лідер партії "Народний фронт" і колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк максимально посилив свою охорону. Про це йдеться в повідомленні українського видання Страна, інформують Патріоти України.

Виявилося, що екс-прем'єр їздить з найпомпезнішим кортежем. Журналісти підрахували, що чотири автівки у ньому потягнуть на 9 млн грн в цілому.

Оскільки Арсеній Яценюк зараз не є ні народним депутатом, ні державним чиновником, вранці йому поспішати особливо нікуди. Тому в будній день він виїжджає зі свого заміського будинку в селищі Нові Петрівці (Київська область) ближче до полудня.

Особняк політика знаходиться на території, що охороняється. На в'їзді - будка охорони і шлагбаум. На дорозі, яка веде з селища Яценюка в бік знаменитого Межигір'я, чергують дві іномарки з бійцями в повній амуніції: бронежилети, вогнепальна зброя.

Як тільки на горизонті з'являється броньований Mercеdes 221, на якому пересувається екс-прем'єр, і його охоронці на модному позашляховику Toyota Sequoia, автоматники на мікроавтобусі Mercеdes Vito перекривають рух у всіх напрямках і утримують машини кілька хвилин. Першою в кортежі йде Toyota Corola, за нею - ще три машини. Вони блискавично ховаються за горизонтом.

Кореспонденти ЗМІ дізналися, що бусик був зареєстрований на організацію Яценюка "Фронт змін" і фігурував у документах СБУ як учасник Автомайдану.

За спостереженнями журналістів, це найдорожчий і добре укомплектований кортеж, на якому будь-коли пересувався колишній прем'єр-міністр. І коштують машини всі разом близько 9 млн грн: куленепробивний Mercеdes 221 можна купити за 4 млн грн, Toyota Sequoia доставлять до Києва зі США за 3 млн грн, нова Toyota Corola в салоні обійдеться в 500 тис. грн, а за Mercеdes Vito офіційний дилер хоче 1,5 млн грн.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...