Візит міністра МЗС Австрії в Україну: Клімкін показав Курцу наслідки російської агресії на Донбасі (фото)

Дипломати ознайомилися з наслідками обстрілу російських окупантів у селі Виноградне Донецької області.

Фото:Twitter

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц ознайомилися з наслідками обстрілу у селі Виноградне Донецької області. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України у Twitter, інформують Патріоти України.

На світлині, оприлюдненій відомством, видно, як глави МЗС України та Австрії перебувають на подвір'ї приватної садиби біля дерев'яного будинку із вибитими шибками.

У повідомленні МЗС уточнило, що пошкоджений будинок є свідченням російської агресії у Виноградному.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Клімкін і Курц відвідують Донеччину. За даними українського МЗС, метою поїздки є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою воєнною агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій.

Клімкін та Курц обговорять зусилля австрійського головування в ОБСЄ у 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту всередині та навколо України, у тому числі щодо розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу СММ ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...