Візитка Яроша? Російські пропагандисти побачили український слід у збитті Су-24 Туреччиною

Кремлівська пропаганда вже склепала версію, що винними у сьогоднішньому інциденті з російським бомбардувальником є українська сторона разом з американцями.

Ілюстрація:www.bbc.com

Російський журналіст і військовий експерт Олександр Жилін вважає, що російський бомбардувальник Су-24 був збитий після того, як Росія оголосила бій нафтовому бізнесу Ісламської держави. Про це він написав у своїй статті, розміщеній на сайті пропагандистського каналу Lifenews, зазначають Патріоти України.

Як він зазначає, "по предварительной версии российского военного ведомства, самолёт был атакован с земли. Специалисты тут же связали случившееся с недавними сообщениями о поставках террористам ИГИЛ доработанных непереносных зенитно-ракетных комплексов из Украины по приказу из Вашингтона.

Сразу нужно заметить, что переносные зенитно-ракетные комплексы на высоте в шесть тысяч метров, на которой находился наш крылатый ракетоносец, цель поразить не могут.

Выходит, если подтвердится, что ракетоносец всё же был атакован с земли, значит, бандиты работали украинскими ЗРК.

Чуть позже пришло сообщение, что российский бомбардировщик был атакован турецким многоцелевым истребителем F-16. При этом турки упорно акцентируют внимание, что российская крылатая машина грубо нарушила воздушное пространство Турции", - зазначив журналіст.

Також він назвав мотиви, на основі яких Туреччина збила літак.

"Во-первых, Турция выступает на стороне ИГИЛ против курдов. Во-вторых, она имеет огромное количество дешёвой нефти от влиятельной группировки.

В-третьих, Турция, как член Североатлантического альянса, полностью подконтрольна США. Зададимся вопросом: что делал наш Су-24 в момент атаки его турецкой стороной?

Он бомбил караван нефтеналивных машин, направлявшихся в Турцию! То есть фактически сжигал нефтедоллары от продажи «террористической нефти».

А эти потоки стопроцентно контролируют американские спецслужбы через своих людей в группировке экстремистов», - вважає журналіст.

Як повідомляли раніше, у ГУР Міноборони заявили, що дезінформацію про продаж Україною китайських ПЗРК FN-6 ІДІЛу запустила Росія.

Росія має тактичні успіхи на Донеччині: Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 17:35

Поряд з цим главком відзначив деякі тактичні успіхи СОУ на Харківщині та Луганщині та перекидання підкріплень на найбільш загрозливі напрямки. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія акти...

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...