Влада має два тижні: Чубаров анонсував відновлення блокади окупованого Криму

Голова Меджлісу наполягає на забороні міністрам укладати угоди про постачання електроенергії, "допоки в них не буде написано Автономна Республіка Крим Україна".

Рефат Чубаров. Фото: УНІАН.

Народний депутат України, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров наголошує на необхідності ухвалення рішень щодо припинення постачання товарів та енергоресурсів до Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Під час виступу в парламенті він повідомив, що сьогодні очікується ухвалення урядом постанови про припинення переміщення товару з материкової частини до окупованого Криму. Чубаров також нагадав, що з 22 листопада до вчорашнього дня було припинено електропостачання до Криму. За його словами, вчора було частково відновлено електропостачання у зв'язку з необхідністю забезпечення електроенергією низки районів Херсонської області та, виходячи з гуманітарних питань.

Політик зазначив, що електропостачання відновили лише "з однієї гілки, якою зараз до Криму подається 220 мегават замість 850, які надавалися до 22 листопада". При цьому він зауважив, що "це буде лише два тижні" з метою енергозабезпечення низки районів Херсонської області.

Чубаров також повідомив, що вчора група депутатів разом із заступником голови ВРУ Оксаною Сироїд зареєстровали законопроект, яким передбачено заборонити постачання енергоресурсів до тимчасово окупованих територій. Він закликав парламент до кінця грудня ухвалити цей законопроект. За його словами, ще одним шляхом для вирішення цього питання може бути урядова заборона міністрам укладати угоди про постачання електроенергії, "допоки в них не буде написано Автономна Республіка Крим Україна".

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передає RMF 24. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Макрона про те...

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...