"Власти в Киеве ненавидят и боятся крымчан": У Лаврова відреагували на затримання на Херсонщині "довіреної особи" Путіна

За словами речниці МЗС РФ, " особливе обурення викликає той факт, що затримання було здійснено напередодні 9 Травня".

Марія Захарова. Фото:kp.ru

МЗС Росії закликало Україну негайно звільнити затриману активістку Всеросійської громадської організації "Волонтери Перемоги" Олену Одновол. Про це заявила офіційний представник російського відомства Марія Захарова, передають Патріоти України з посиланням на RT.

За її словами, Києву потрібен черговий скандал, пов'язаний з Кримом. "Мабуть, влада в Києві настільки просто ненавидить, а може, навіть і боїться кримчан за той вибір, який вони зробили чотири роки тому, що готові, мабуть, зробити все, щоб людей покарати або колективно, або індивідуально", - заявила Захарова.

Вона також зазначила, що особливе обурення викликає той факт, що затримання було здійснено напередодні 9 Травня.

"Росія рішуче засуджує дії української сторони, вимагає припинити свавілля по відношенню до Олени Одновол і негайно її звільнити", - сказала представник російського МЗС.

Як повідомлялося раніше, 23 квітня на КПВВ "Чонгар" в Херсонській області українські правоохоронці затримали жінку, яка на недавніх виборах президента РФ в Криму була "довіреною особою" Володимира Путіна.

25 квітня міський суд Херсона ухвалив взяти Одновол під варту терміном на два місяці до 21 червня 2018 року без можливості внесення застави.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...