На адмінкордоні з Кримом спіймали прихильницю Путіна, яка збирала на його підтримку підписи на анексованому півострові, - Луценко

За словами генпрокурора, жінці готується повідомлення про підозру, а також проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

Ілюстрація:focus.ua

Силовики затримали громадянку України, яка незаконно організовувала збір підписів на території тимчасово окупованого Криму на підтримку висування президента РФ Володимира Путіна на виборах. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні на КПВВ "Чонгар" в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради, Головним управлінням СБУв АР Крим та м. Севастополі (з місцем дислокації у м. Херсон) за процесуального керівництва прокуратури АР Крим затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры Победы", будучи довіреною особою кандидата в Президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна В.В. кандидатом на пост Президента Російської Федерації на виборах 2018 року", - написав очільник ГПУ.

Він зазначив, що згідно з Федеральним законом "Про вибори Президента Російської Федерації", збір підписів на підтримку висування кандидата є офіційною і обов'язковою процедурою підготовки до виборів керівника РФ.

"Таким чином, дана громадянка України, беручи участь в офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння Російській Федерації та неурядовій всеросійській громадській організації "Волонтеры Победы" у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості", - підкреслив Луценко.

За його словами, жінці готується повідомлення про підозру, а також проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...