​ВМС РФ сподівається отримати атомний авіаносець 2030 року - а Рагозін тоді ж збирався заснувати базу на Місяці

Високопосадовці РФ не втомлюються робити гучних заяв стосовно амбітних технологічних і дуже коштовних проектів. На цей раз відзначилися російські військові моряки.

Росія прагне збудувати сучасний авіаносець

Росія розраховує у 2030 році отримати на озброєння атомний авіаносний крейсер. Про це 16 січня в ефірі радіостанції "РСН" повідомив начальник управління кораблебудування Міноборони РФ Володимир Тряпічніков, повідомляють Патріоти України.

За словами високопосадовця, авіаносець буде оснащуватися атомною енергетичною установкою.

Крім того до 2021-2022 році буде створена повітрянезалежна енергетична установка для підводних човнів ВМФ РФ.

За словами Тряпічнікова, у 2016 році ВМФ РФ має намір отримати на озброєння 42 надводних корабля, катери і судна забезпечення, а також закласти 15 нових бойових кораблів і суден забезпечення, повідомляє РИА Новости.

Те, що верфі ВМФ для побудови надводних кораблів знаходяться у занепаді, і не можуть дати ладу навіть за ремонтними контрактами, навіть за міжнародними зобов’язаннями, відомо давно. Втрачені кадри, зношені основні фонди. На це накладається і жорстока економічна криза.

Цікаво, що до того ж 2030 року ще рік-півтора тому віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін обіцявся підготувати житлову базу на Місяці, і, відповідно, організувати туди експедиції російських космонавтів. Тепер в РФ про це навіть не заїкаються. Зате тому ж Рогозіну згають недобудований космодром «Східний» ,час на зведення якого вже минувся, як і гроші, які надавалися для здійснення проекту.

Не так солідно як з Залужним: Екс-секретар РНБО Данілов стане послом у сусідній країні

субота, 30 березень 2024, 4:15

Президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру екс-секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова на посаду нового посла України в Молдові. Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні. . За словами Зел...

Щоб уникнути плутанини та пліток: У ЗСУ прокоментували збиття літака РФ над Севастополем та ідентифікували бойову машину

субота, 30 березень 2024, 2:35

Російський військовий літак Су-27 був збитий над бухтою Севастополя російськими ж військовими. Про це у п’ятницю, 29 березня, заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. . "Ми підтверджуємо, що цей літак належав саме РФ і що його було...