"Во времена Политбюро этого гопника уже давно убрали бы": Андрій Піонтковський спрогнозував зміну влади в Кремлі (відео)

Андрій Піонтковський вважає, що нічого тепер Путін з Україною не вдіє, і йому самому якось треба виплутуватися з цієї ситуації.

Путіна однозначно чекає "палацовий переворот". Фото: Цензору.НЕТ.

Геополітичний провал Кремля в Україні і погіршення відносин із Заходом може сприяти зміні влади в Росії. У політичної верхівки РФ може спрацювати "інстинкт самозбереження". Таку думку в прямому ефірі "Обозревателя" висловив російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про перспективи "палацового перевороту" в Кремлі, він сказав: "Це стандартна ситуація, коли диктаторський режим терпить зовнішньополітичну поразку - а те, що сталося в Україні, це і є зовнішньополітична поразка".

Політолог додав, що йдеться також про "філософські і метафізичні" поразки, оскільки надії на підтримку російськомовних громадян України не виправдалися.

"Нічого тепер Путін з Україною не вдіє, і якось треба виплутуватися з цієї ситуації", - констатував Піонтковський.

За його словами, в умовах такої поразки і істотного погіршення відносин із Заходом представники політичної верхівки Росії стурбовані власним порятунком. Так, "в Вашингтон одна за одною приїжджають напівофіційні російські делегації аналітиків, наближених до Кремля. Вони всі в один голос продовжують лінію нового мирного співіснування із Заходом. Більш-менш розумні люди рахують, аналізують якісь варіанти, як зіскочити зі сходів ескалації відносин з Заходом", - розповів Піонтковський.

"У той же час, якщо подивитися російські телевізійні передачі, то військова істерія, навпаки, нагнітається", - додав він.

Відповідаючи на питання, хто може організувати зміну влади в Росії, політолог зауважив: "У Радянському союзі такого гопника на посаді першого секретаря давно б уже зняло політбюро, як сталося з Хрущовим. Був такий орган - політбюро, - який включав режим захисту проти божевілля першої особи, іноді навіть більш радикальними засобами. Але за нинішньою конституцією немає ніяких механізмів зняття ".

Разом з тим Піонтковський упевнений: "Наша верхівка повинна володіти інстинктом самозбереження, хоча б думати про ті свої добре упаковані мільярди".

Він переконаний, зміна влади в РФ відбудеться, але коли - "цього нікому не дано передбачити". "Чим жорсткішим буде тиск Заходу, тим швидше це станеться", - сказав експерт.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...