Вона повинна піти: 3 мільйони бразильців вийшли на акції за відставку президента

Акції з вимогою відставки нинішнього президента країни Ділми Руссефф пройшли в 260 містах країни.

Бразильці вимагають відставки президента. Фото: REUTERS

Приблизно 3,4 млн жителів Бразилії взяли участь у акціях протесту в різних містах країни з вимогою відставки нинішнього президента країни Ділми Руссефф. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на місцевий бразильський телеканал O Globo.

Відзначається, що акції пройшли в 260 містах країни. Тільки в Сан-Паулу в протестних заходах брали участь до 1,4 млн. осіб. У Ріо-де-Жанейро налічувалося 1 млн. осіб, в Бразиліа, як повідомлялося, перед будівлею Конгресу перебувало до 100 тис. жителів країни.

Джерела в уряді зізналися Reuters, що демонстрації були більш численними, ніж антиурядові мітинги в минулому році, які зібрали майже 1 млн. осіб.

Як пише агентство, акції протесту носили мирний характер. Основними учасниками були представники середнього класу, які виступали проти звинуваченої в корупції адміністрації Руссефф. Як повідомляє Reuters з посиланням на дані соціологічних опитувань, більше половини бразильців виступають за імпічмент президента.

У повідомленні прес-служби глави держави зазначено, що Руссефф вітає мирний характер протестних акцій.

«Свобода вираження поглядів характерна для демократії і повинна поважатися усіма. Мирний характер демонстрацій, які пройшли в неділю, демонструє зрілість країни, в якій можуть існувати різні точки зору і яка поважає дотримання своїх законів та інститутів», - сказано в повідомленні.

Одночасно з цим з 2014 року в Бразилії йде розслідування корупційних схем в компанії Petrobas. У цьому скандалі замішані політичні союзники Руссефф. Її саму обвинувачували в халатності, тому що в 2003-2010-х роках вона очолювала раду директорів Petrobras.

В рамках антикорупційної справи були пред'явлені звинувачення 97 підозрюваним. На початку березня поліція затримала колишнього президента країни Луїса Ігнасіо Лула да Сілва. Пізніше йому висунули звинувачення у справі про відмивання грошей.

У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією

неділя, 12 травень 2024, 11:59

Україна зможе перемоги у війні з Росією за наявності трьох чинників: паритету зброї на фронті; максимального позбавлення ворога інструментів фінансування агресії; політичної, дипломатичної, інституційної ізоляції РФ. Таку думку висловив радник керівник...

Якщо ми втратимо ці висоти...: У Часовому Яру вирішується доля Донецької області, - Дикий

неділя, 12 травень 2024, 11:30

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що за Часів Яр тривають важкі бої, росіяни не мають просування у місті. Про це він розповів в етері "Еспресо". "Я думаю, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. Вті...