Вони підуть самі: Чубаров розповів, як звільнити окупований Крим

Росію треба довести до такого стану, щоб вона сама залишила анексований нею півострів, впевнений лідер кримських татар.

Рефат Чубаров. Фото:www.svoboda.org

Повернення Криму під контроль України можливе "в результаті накладення безлічі факторів". Про це в коментарі Обозревателю розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, інформують Патріоти України.

"Я виключаю військовий шлях повернення Криму", - підкреслив Чубаров. За його словами, "звільнення Криму можливо виключно в результаті накладення безлічі факторів".

"У першу чергу, це економічний, політичний, дипломатичний і, зрозуміло, військовий фактор як чинник посилення обороноздатності України. Але не через військові дії на Кримському півострові, а через складання усіх цих факторів на міжнародному рівні", - пояснив Чубаров.

На його думку, "Росія повинна бути поставлена в таке становище, коли вона сама буде йти з Криму".

Відповідаючи на запитання видання, чи не розглядається в Меджлісі шлях звільнення півострова за допомогою рішення міжнародного суду, він сказав: "Коли я говорю про дипломатичні і політичні важелі, це охоплює весь комплекс.

Зрозуміло, судові рішення теж дуже важливі. Ми говоримо про те , що розв'язання цієї кризи при такому агресивному ставленні, потворному ставленні російського керівництва, протиставлення Росії всьому Заходу можливо виключно в результаті різкого ослаблення Росії".

Як переконаний Чубаров, "це різке ослаблення може бути в результаті задіяння безлічі факторів. Судовий фактор тут один з основних, оскільки це призведе до значного економічного ослаблення Росії. Навіть якщо Росія буде відмовлятися виконувати судові рішення, до чого вона, в принципі, і йде, це буде посилювати її міжнародну політичну й економічну ізоляцію".

Глава Междлісу також прокоментував ініціативу Президента України Петра Порошенка про створення спеціального формату "Женева плюс" для деокупації Криму. "Я не виключаю, що варіант, запропонований Президентом, може спрацювати - але тільки в тому випадку, якщо наші західні партнери будуть брати найактивнішу участь. Перш за все, учасники Будапештського меморандуму - Великобританія, США, а також ЄС", - підкреслив він.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...