"Вони ж там всі терористи!": Відома авіакомпанія спричинила скандал, не пустивши на рейс до Києва російських журналістів

Громадяни РФ стають все більш небажаними гостями в країнах, установах і навіть транспорті країн вільного світу. Погана репутація російського паспорту приносить все більше незручностей їхнім власникам.

Авіакомпанія Wizz Air не пустила російських журналістів Олексія Семенова та Дениса Камалягіна на літак рейсом Рига-Київ, яким вони мали летіти 23 березня на презентацію книги. Про це розповів представник організації "Дім вільної Росії" Грег Фролов, який організовував презентацію книги, зазначають Патріоти України.

Камалягін та Семенов є співавторами книги "Росія та Україна. Дні затемнення", де зібрані публікації видання "Псковська губернія" за 2014-2017 роки щодо війни на Донбасі та відносин Росії і України. Зокрема це видання в 2014 році представило докази загибелі псковських десантників на Донбасі.

У журналістів були заброньовані квитки, але під час посадки їх не пустили на літак.

"Компанія Wizz Air випустила внутрішнє розпорядження, в межах якого вони не допускають громадян РФ на свої борти, що летять до Києва, якщо вони не мають дипломатичного паспорту або посвідки на проживання", — розповів Фролов.

На його думку, можливо, що таким чином Wizz Air вирішила перестрахуватися через те, що українські прикордонники не завжди пропускають росіян в країну.

"З іншого боку, вони дали можливість без проблем купити ці квитки, зареєструватися на борт, а під час посадки повідомили людям, що їх не пускають на борт. Ми вважаємо цю ситуацію обурливою. Вони не мають права брати на себе обов’язки української держави і вирішувати, кого можна допускати на літаки в Україну, а кого — ні. Ми плануємо направити повний перелік скарг як до них, так і в усі можливі організації, що можуть вплинути на цю компанію", — наголосив Фролов.

У свою чергу речник Держприкордонслужби Олег Слободян сказав, що не чув про таке правило щодо росіян у компанії Wizz Air.

"У Дениса та Олексія було запрошення від Центру громадянських свобод (Київ). У курсі їх візиту була прикордонна служба і представники українського уряду", - повідомив організатор заходу Олександр Захаров.

Також інцидент прокоментував у своєму Facebook Псковський депутат від партії "Яблуко" Лев Шлосберг.

"В аеропорту Риги угорська авіакомпанія Wizzair, рейс якої з Риги до Києва був сьогодні єдиним прямим, відмовилася допустити Камалягіна і Семенова на борт після електронної реєстрації, заявивши, що громадяни Росії чоловічої статі у віці від 16 до 60 років не мають права відвідувати Україну .

Компанія, безумовно, перевищила свої повноваження. Вона не прикордонна служба України, її справа - возити людей і вантажі. Дзвінки в коллцентри компанії, в тому числі в Києві, ні до чого не привели, ніхто не міг прийняти рішення. Олексій Володимирович і Денис повернулися в Псков, а я по скайпу представив нашу книгу для київської аудиторії. Ось що значить відлуння війни, це ж по суті - війна. Звичай військового часу. Але потрапили під нього ті, хто намагався цю війну зупинити", - написав політик.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...