Вони знайшли один одного: Кремль фінансує Трампа через "Альфа-банк"

Сам Трамп заперечує причетність належних йому структур до операцій з російським банком.

Дональд Трамп. Фото:www.fsksrb.ru

Кандидата у президенти США від Республіканської партії, скандально відомого мільярдера Дональда Трампа запідозрили у фінансових зв'язках з російським «Альфа-банком», що може опосередковано свідчити про те, що його передвиборчу кампанію фінансує Кремль. Про це повідомляють американські ЗМІ, передають Патріоти України з посиланням на Україна молода.

Згідно з даними американського журналу Slate, на сервер, що належить компанії Trump Organization (конгломерат, до якого входить будівельна компанія, готельний бізнес, а також гольф-клуби), приходять повідомлення з поштових адрес, які належать російському банку.

Утім, пан Трамп заперечує причетність належних йому структур до операцій з "Альфа-банком".

"Ця поштова адреса не використовується з 2010 року. Trump Organization не надсилає і не отримує повідомлення з цього сервера", - повідомили представники мільярдера.

Суперниця Трампа на президентських перегонах, кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон закликала свого суперника "негайно розкрити всі його зв'язки з Кремлем". Вона також заявила, що американська розвідка підтвердила, що за кібератаками проти США з метою вплинути на підсумки виборів, стоїть уряд Росії.

"Чому Путін хоче, щоб Трамп переміг? Може через хороші речі, які він говорив про нього? Або через його обіцянки проводити прокремлівську політику? Або ділові угоди?", - риторично цікавиться пані Клінтон.

Водночас, лідер демократів в Сенаті Конгресу США Гаррі Рід зажадав від глави Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі оприлюднити інформацію про зв'язки кандидата від республіканців Дональда Трампа з Росією.

Дослідження ФБР підтвердило, що з двох серверів "Альфа-банку" було відправлено понад 2700 запитів з весни цього року. Однак у відомстві не виключають, що це могла бути маркетингова розсилка або спам.

Як повідомляє The New York Times, співробітники правоохоронних органів США заявили, що жодне з розслідувань не виявило прямого зв'язку між кандидатом у президенти США Дональдом Трампом та російським урядом.

Агенти ФБР більшу частину літа 2016 року перевіряли наближених Трампа, шукали фінансові зв'язки з Росією, вираховували тих, хто причетний до злому серверів демократів, перевіряли версію про можливий секретний канал листування між компанією мільярдера Trump Organization з російським «Альфа-банком». Та листи, відправлені фінустановою, ймовірно, були рекламою.

Відтак, у передвиборчому таборі Гілларі Клінтон звинуватили директора ФБР Джеймса Комі у "кричущих подвійних стандартах". І не лише через те, що ФБР розпочало нове розслідування щодо пошти Клінтон, але й тому, що спецслужба не знайшла доказів зв’язку Трампа із Кремлем.

До того ж, пан Комі відмовився публічно звинувачувати Росію у втручанні у вибори в США, в тому числі нібито через злам електронної пошти. Глава ФБР не став підписувати відповідну заяву про роль Росії, підготовлену Міністерством внутрішньої безпеки США і Управлінням директора з національної розвідки.

Утім, чутки про зв'язок Trump Organization з найбільшим російським приватним банком не вщухають протягом кількох тижнів, пише Guardian. Видання зазначає, що представники передвиборного штабу кандидата від республіканців не вперше були викриті в ділових зв'язках у східній Європі. Колишнього голову кампанії Пола Манафорта звинувачували в тісній взаємодії з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...