Вперше в історії: Сьогодні в Україні відзначають День Сил спецоперацій

Українським військовим продовжують передавати вітання.

Ілюстрація: ЖЖ

У п'ятницю, 29 липня, в Україні вперше відзначають День Сил спеціальних операцій. Військових вже привітав президент України Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України.

"Сили спеціальних операцій - гордість Збройних Сил України. Вітаю воїнів!" - написав у Facebook глава держави.

Свої вітання написало командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

"З перших годин війни військовослужбовці військових частин та підрозділів, об'єднані в окремий рід сил ЗС України, постійно перебувають на передових позиціях. Саме та робота, яку виконували підрозділи спеціального призначення та інформаційно-психологічних операцій, їхня велика результативність, завзятість і відданість своїй справі сприяли прискоренню їхнього згуртування в єдиний кулак. Але для нас цей день не тільки свято, це і велика повага - повага до тих, хто віддав життя за Україну, її свободу і майбутнє", - сказано в повідомленні.

Глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко також приєднався до привітань. "Зробіть більше, наскільки вистачить сил, а після цього зробіть в два рази більше", - написав він.

Нагадаємо, 26 липня президент України під час зустрічі з воїнами-спецназівцями підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Порошенко також прийняв рішення встановити в Україні День Сил спеціальних операцій ЗСУ, який буде відзначатися щорічно 29 липня.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...