Вперше за 70 років після Другої світової війни Норвегія розмістить морпіхів США

​330 морських піхотинців США будуть знаходитися на військовій базі Vaernes в центральній частині Норвегії, яка має спільний кордон з РФ в Арктиці.

Морпіхи США. Фото: ВВС.

На території Норвегії тимчасово розмістяться 330 морських піхотинців США. Про це заявили в міністерстві оборони країни, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що в Норвегії іноземні війська будуть розміщені вперше після Другої світової війни. Це повинно відбутися в наступному році "протягом обмеженого періоду".

330 морських піхотинців США будуть знаходитися на військовій базі Vaernes в центральній частині країни.

Нагадаємо, що Норвегія є одним із засновників НАТО і близьким політичним союзником США. Війська НАТО не раз бували в цій скандинавській країні для навчань, але не розміщувалися на її території.

Міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Сорейде заявила, що США є найважливішим союзником Норвегії, тому обидві країни прагнуть до розвитку двосторонніх відносин.

"Захист Норвегії залежить від союзників і має вирішальне значення для безпеки, а також наші союзники отримують знання, необхідні для роботи в Норвегії, разом з норвезькими силами", - сказала міністр.

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...

Окупанти обстріляли КАБами селищі на Харківщині: Загинули батько з донькою, є поранені, в тому числі дитина (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:32

У центрі Золочева під час удару керованими авіабомбами загинули батько і донька. Чоловікові було 62 роки, його доньці — 38. Це місцеві жителі, у момент удару вони сиділи в автівці, повідомляють Патріоти України. Також були поранені шестеро людей, зокре...