Впливові поляк, єврей, кримський татарин: Валенса, Блайх і Джемілєв закликали звільнити Крим від окупантів (відео)

Мета творців відеоролика - залучити кошти для фінансування телеканалу ATR, єдиного незалежного джерела інформації про життя кримських татар і події, що відбуваються в Криму.

Скріншот

В ефірі телеканалу ATR з'явився відеоролик, в якому головний рабин України Яків Блайх, екс-президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса і лідер кримських татар, радянський дисидент Мустафа Джемілєв розповідають про трагедію кримськотатарського народу і закликають боротися з окупацією Криму, повідомляють Патріоти України.

Мета творців відеоролика - залучити кошти для фінансування телеканалу ATR, єдиного незалежного джерела інформації про життя кримських татар і події, що відбуваються в Криму.

Головний рабин України Яків Блайх говорить про те, що кримських татар знову змушують залишати свою територію. Він закликає не мовчати, коли людей переслідують на їх рідній землі.

«Кримські татари повинні повернутися туди, де знаходяться їх коріння», - вважає екс-президент Польщі Лех Валенса.

Мустафа Джемілєв наголошує, що якщо зараз не вжити термінових заходів по деокупації Криму, то доля кримськотатарського народу опиниться в небезпеці.

Окупувавши Крим, Росія заборонила там всі незалежні кримськотатарські ЗМІ. Телеканал ATR був змушений покинути півострів. З липня 2015 року він відновив мовлення з Києва. У Криму програми ATR можна дивитися по супутнику або через Інтернет.

В кінці відеоролика опублікований заклик робити пожертвування до фонду «Звільнення Криму». «Це допоможе кримськотатарським журналістам повідомляти світу про злочини путінського режиму і наблизить звільнення Криму від російської окупації», - йдеться у зверненні до глядачів.

Найближчим часом відеоролик буде переведений на англійську мову і розміщений на зарубіжних ресурсах, щоб люди в усьому світі знали про становище кримських татар і допомагали їм у боротьбі за звільнення Криму і права людини.

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...