Врятувати Литву від "гібридів" Путіна: Війська НАТО відпрацюють захист "калінінградського коридору" від Росії

У маневрах, які пройдуть 17-19 червня, візьмуть участь близько 1,5 тис. литовських, польських, британських і американських військовослужбовців. Ця операція є частиною міжнародних навчань "Залізний Вовк 2017".

У Литві пройдуть міжнародні навчання "Залізний вовк-2017". Ілюстрація:http://wartime.org.ua

Військовослужбовці НАТО, дислоковані в Литві та Польщі, на наступному тижні проведуть тренування по обороні так званого "Сувалкського коридору". Про це пише Zn.ua, передають Патріоти України.

У маневрах, які пройдуть 17-19 червня, візьмуть участь близько 1,5 тис. литовських, польських, британських і американських військовослужбовців, які залучать важку військову техніку і вертольоти. Ця операція є частиною міжнародних навчань "Залізний Вовк 2017" (Gelezinis Vilkas 2017).

"Така операція проводиться вперше. Однією з наших завдань є тренування по прибуттю союзників в Литву. Це чисто тактична процедура: як вони переходять наш кордон, через контрольовану нашими силами територію, заходять вглиб території Литовської Республіки", - повідомив журналістам командувач Сухопутними військами Литви бригадний генерал Валдемарас Рупшис.

"Сувалкським коридором" називається прикордонна ділянка між Литвою і Польщею шириною приблизно 100 км, яка на заході межує з Калінінградською областю РФ, а на сході - з Гродненською областю Білорусі.

Фото:http://www.radiopolsha.pl/

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...