Врятувати потопаючу економіку: В Мінфіні РФ пропонують збільшити податки

Російські чиновники націлилися збільшити на 1 % ключові види податків, аби хоч якось утриматись від колапсу.

В Росії планують підвищення податків. Фото: РИА Новости.

Міністерство фінансів РФ запропонувало шляхи поповнення держбюджету на наступні три роки. Так, вони передбачають підняття податків. Новину повідомили російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Російський Мінфін знайшов спосіб поповнити бюджет в 2017-2019 роках, зокрема на 2,5 трильйона рублів. Так, в РФ може відбутися підвищення податків. Крім того, передбачається мобілізація доходів бюджету та вичерпання суверенних фондів за три роки.

Такий бюджетний прогноз підготував Мінфін. Однак, як зазначається, запропоновані ідеї наразі розглядаються. Чиновники відзначили, що зростання податків – це найефективніший спосіб поповнити казну, додавши, що підняття всього на 1% кожного з ключових зборів принесе близько 170-324 млрд рублів.

Крім того, була запропонована альтернатива - підняття єдиної ставки податку до 15-16% і введення неоподатковуваного мінімуму. У Мінфіні внесли пропозицію повністю стягувати страхові внески зарплатного фонду і за єдиною ставкою. Зниження внесків і підвищення ПДВ на 1% принесе, за розрахунками, додаткові 220 млрд рублів.

У Мінфіні також пропонують знизити з 2018 року експортного мита з 42% до 30% і збільшити податок на видобуток корисних копалин (ПВКК). Ще однією пропозицію є введення акцизу на напої, які містять цукор та інші підсолоджувальні речовини, а саме 5 рублів за літр.

Варто зазначити, що на пленарному засіданні Держдуми РФ обговорили ідею позбавити працюючих пенсіонерів пенсії. Однак, її ніхто із присутніх на нараді не підтримав.

Як повідомлялось раніше, чергова індексація пенсій в Російській Федерації буде проведена у вигляді одноразової грошової виплати, розмір якої складе 5 тисяч рублів.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...