Все пропало: Радник Путіна Глазьєв порівняв стан російської економіки з інфарктом міокарда

Глазьєв незадоволений політикою Центробанку РФ, заявивши, що вона не дозволить домогтися зниження інфляції і підйому інвестиційної активності.

Сергій  Глазьєв. Фото:www.bbc.comОдин з організаторів російської агресії проти України, радник президента РФ Путіна Сергій Глазьєв розкритикував жорстку політику Центробанку РФ, заявивши, що вона не дозволить домогтися зниження інфляції і підйому інвестиційної активності. Про це повідомляє російське видання РБК, інформують Патріоти України.

Міністр фінансів Антон Силуанов захистив ЦБ, а в Кремлі відзначили, що не поділяють точку зору Глазьєва.

Російська макроекономічна система подібна до хворого з інфарктом міокарда, заявив Глазьєв, виступаючи у вівторок на форумі "Пастка "нової нормальності" (термін застосовується для позначення низьких темпів зростання в посткризовий період. - ред.), який проходить в Фінансовому університеті в Москві.

Коментуючи тему форуму, Глазьєв зауважив, що не бачить в цій "пастці" нічого нового.

"Ми в цій пастці знаходимося з 1992 року, як тільки почали реалізовувати доктрину ринкового капіталізму, широко відому як" доктрина вашингтонського консенсусу ", - сказав він.

Глазьєв зауважив, що Центробанк уже два роки проводить жорстку грошово-кредитну політику і вилучив з економіки близько 5 трлн руб. Скорочення реальної грошової маси продовжиться і надалі, вважає він. В такому випадку домогтися зниження інфляції і підйому інвестиційної активності, на думку радника президента, буде неможливо.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...