"Все відбувалося між нами і Росією. Але зараз я весь за Україну", - Дональд Трамп

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп несподівано висловив свою прихильність до України.

Дональд Трамп: "Зараз я весь за Україну". Фото: Телеграф - Ера.

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп зробив несподівану заяву, висловивши свою прихильність Україні. Про це він сказав в інтерв'ю The New York Times, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відповідаючи на питання журналіста, чи не здається йому, що нарощування військового потенціалу Росією повертає світ до часів Холодної війни, Трамп став говорити про те, що НАТО з урахуванням нових викликів часу, в зв'язку з загостренням терористичної загрози вимагає змін.

Несподівано Трамп перейшов до питання про Україну. "І одна річ, яку я не міг терпіти, була Україна (And one of the things that I hated seeing is Ukraine). Але зараз я весь за Україну (Now I'm all for Ukraine)", - сказав Трамп.

Він сказав, що у нього є друзі, які живуть в Україні.

Потім він став говорити про те, що в той час, коли в України виникли проблеми з Росією, ніхто, крім США, не прийшов на допомогу країні. "Ви знаєте, ви бачили, Німеччина та інші країни - вони не виглядали настільки залученими. Вони тільки говорили "Ми повинні зупинити" і нічого не робили. Все відбувалося між нами і Росією. Чому так? За фактом через газ і нафту та інші речі, яких вони хотіли від Росії", - сказала Трамп.

Також Трамп зазначив, що на його думку США борються за Україну, але ніхто, крім них і самих українців, цього не робить. "Це не виглядає справедливим або логічним", зазначив він.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...