Вселенський патріарх Варфоломій не розглядатиме питання української автокефалії

Офіційне звернення Верховної Ради України на Всеправославний собор не надходило.

Вселенський патріарх Варфоломій. Фото: strana.ua.

Під час зборів предстоятелів Православних церков на Криті не розглядатиметься ні звернення Верховної Ради України до Святішого Патріарха Варфоломія, ні інші питання, безпосередньо пов'язані з українським православ'ям. Про це заявив представник Константинопольської Патріархії, архиєпископ Тельміський Іов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Про звернення Верховної Ради України нам відомо зі ЗМІ. Коли Вселенський Патріарх отримає офіційне звернення, його обговорюватимуть через належний і офіційний процес, а саме, через Священний синод Вселенського Патріархату, оскільки це буває з кожним важливим питанням. Звичайно, про звернення Ради багато говориться в кулуарах Собору. Українське питання не в порядку денному Собору, і його не можна змінювати", - наголосив він.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, 16 червня Верховна Рада України звернулася до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом надати автокефалію Православній церкві в Україні.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...