Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з Кирилом (фото, відео)

Патріарх Варфоломій наголосив на важливості діалогу між представниками духовенства.

Патріарх Варфоломій зустрівся із патріархом Кирилом. Фото: Фейсбук.

У Стамбул (Туреччина) прибув глава Російської православної церкви патріарх Кирило, де планував обговорити питання надання автокефалії церкви в Україні. Там він зустрівся з константинопольським патріархом Варфоломієм у присутності всіх членів Синоду, вони обговорили зв'язок єдності православної церкви і політики. Про це повідомляється на сторінці "Вселенського Патріархату" в Facebook, передають Патріоти України.

Варфоломій наголосив на важливості діалогу між представниками духовенства. "Ми віримо в силу діалогу. В той час, коли політичні керівники використовують діалог для вирішення проблем своїх країн, ми, релігійні діячі, повинні використовувати релігійний шлях діалогу для вирішення питань. Тим більше, що діалог - це шлях, вказаний самим Богом", - зазначив він.

У свою чергу, Кирило підкреслив, що церковники завжди знаходили спільну мову, щоб зберегти єдність церкви.

Варфоломій зустрівся з Кирилом: розсекречені подробиці зустрічі

"Наші церкви стикалися з різними викликами, які перш приходили з навколишнього світу. Але ми знаходили завжди спільну мову, щоб зберегти єдність церкви. Ви дуже правильно сказали про діалог, але я думаю, що є різниця між діалогом, який ведуть політики, і діалогом, який ведемо ми. У діалогах, які ведуть політики, кожен відстоює інтереси своєї країни, діалог всередині православної церкви має іншу природу. Ми завжди маємо на увазі наше загальне благополуччя, єдність святої церкви", - додав він.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...